Bouwen zonder vergunning? 

Als u kunt bouwen zonder vergunning scheelt u dat geld, tijd en u hoeft niet naar de gemeente. Het betreft vooral eenvoudige bebouwing, meestal aan de achterkant van de woning, en niet voor de voorgevel. Een dakkapel, een uitbouw of een garage kan, in veel gevallen zonder een omgevingsvergunning worden gebouwd. De plannen hoeven dan zelfs niet te voldoen aan het bestemmingsplan en u hoeft de gemeente niet op de hoogte te stellen van uw bouwactiviteiten.

 

wel bouwregels!

Het betekent echter niet dat er geen regels meer gelden voor het bouwen. Er moet nog steeds voldaan worden aan het bouwbesluit! Hierin staan de prestatie-eisen voor gebouwen met betrekking tot bijvoorbeeld veiligheid, gezondheid, milieu en isolatie.

 

specialisme

Wij hebben ons door de jaren heen gespecialiseerd in deze materie en kunnen u hierin van dienst zijn. U verdient de kosten die ons investeert, gedeeltelijk of zelfs geheel terug doordat u geen legeskosten hoeft te betalen. Tevens kunt u, na ontvangst van onze documenten, meteen aan de slag!

 

welstandscommissie

(omgevings)vergunningvrije plannen worden ook niet bekeken door de welstandscommissie. Echter als er onaanvaardbare situaties ontstaan, kan een gemeente alsnog ingrijpen. De regels voor vergunningvrij bouwen zijn deels heel eenvoudig toepasbaar, bijvoorbeeld als het gaat om een dakkapel, zonnepanelen of een schutting. Gaat het om aanbouwen of bijgebouwen, dan wordt het ingewikkelder, omdat hier de bestaande bijgebouwen ook een rol spelen. Sinds de nieuwe regeling (1 november 2014) is het bijvoorbeeld mogelijk bijgebouwen met een kap en hoger dan 3 meter te bouwen.

Powered by Timmers Engineering & Consultancy BV - 2016